London dag 4 – Sveriges nationaldag, ekorrar och ett överflöd i vitlök

Dag nummer 4 i London, nu kändes det ordentligt i fötterna. Eftersom vi budgeterat att ta oss runt på £15 var så blev det en hel del gående, speciellt eftersom merparten gick åt till att åka ut till Highgate. Men skam den som ger sig tänkte vi och satte även denna dagen i promenadens tecken. Dagen till ära var också Sveriges nationaldag så jag och Emma kläddes oss naturligtvis i blått och gult.

Det blev en stillsam dag till och börja med mycket promenerande. Vi åkte till Harrods och spanade på alla galenskaper där, vansinnigt detaljerat, lyxigt och dyrt. Den enda platsen där jag sett ett djurspa. Vi skulle se på Buckingham palace men det var avstängt efter firandet av the Diamond Jubilee så vi fick nöja oss med att titta på monument från andra världskriget och lyxiga affärer i vilka vi inte var välkomna.

Halvvägs stannade vi i Hyde park, Londons central park, och pausade. De hade inplanterade ekorrar som var fantastiskt charmiga, tyckte jag iaf för jag kunde inte hålla mig borta från dem och det tog inte lång tid innan jag hade fått kontakt.  Vi låg väl där i 40 min, drack svindyr blaskig cappuccino och tittade på när ekorrarna bråkade med duvorna. Good times.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Därefter så slutade den lugna delen av dagen, vi tog som vanligt ett pit-stop på hotellet och gick sedan iväg för att äta middag på Bröderna Olssons Garlic & Shots, en svensk restaurang med vitlökstema. Det var egentligen så enkelt som att allt i alla rätter innehöll vitlök, du kan aldrig få mindre lök, bara mer och så 101 shotar. Där stannade vi i några timmar, drack öl och shottade. Själv drack jag en god som hette Black Death (2cl Fernet Branca, 2cl Jaegermeister och 2cl Gammeldansk. Mycket gott! ) Det var lite uppfriskande att hamna på ett ställe som faktiskt kändes svenskt, det var en person som talade svenska i personalen, massor av svenska symboler (bland annat ett fräckt bord gjort av en gammal vägskylt som någon snott med sig) och musik. Alla pubar hitills har inte någon musik eller TV men här kändes det som om vi verkligen hamnat på ett förfestställe. Kul omväxling.

Som avslutning på kvällen så gick vi på casino, ett dåligt drag efter att ha shottat och druckit öl men trots detta och Emmas skepsis så gick vi därifrån £60 rikare än när vi gick in. En perfekt avslutning på en skön dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s