London dag 3 – Highgate, hästar och hasch

Dag 3 i London var en dag jag sett fram emot länge, vi skulle nämligen åka till Highgate Cemetery. Highgate är en helt fantastisk gammal viktoriansk kyrkogård som är en av ”The Magnificent Seven”, sju stora kyrkogårdar som anlades i och utanför London som ett sätt att tackla alla dödsfall. På den tiden var medellivslängden för en arbetare inte högre än 20 år och för en välbeställd person någonstans runt 40!

Det spännande med Highgate är att det finns så fantastiska gravar, spännande personligheter och en fantastisk miljö. Det är svårt att beskriva men när man låter naturen löpa fritt och gravstenarna förfalla så skapas något väldigt unikt. Nu ska sägas att Highgate består av två kyrkogårdar, den västra och den östra, där det bara är den västra som är avstängd för allmänheten. På den östra går det bra att gå omkring själv och se på gravar till bland annat Douglas Adams och Karl Marx.

Kan rekommendera alla att besöka Highgate när man åker till London och att man sätter av minst en förmiddag då det tar lite tid att åka ut och att sen gå runt där, det är en plats man inte skyndar sig genom. Kom dock ihåg att man måste boka tid minst en vecka i förväg och att enda sättet att göra det är att ringa dem, men man kan chansa som vi gjorde och försöka att hoppa på en av turerna på plats!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter Highgate så slog vi till och stannade på Camden Market på vägen tillbaka, en mycket speciell plats även det. Droger såldes på öppen gata, något jag blev helt bestört över men som verkade vara rätt vanligt. Massor av stånd inklämda på alla möjliga ställen spridda över ett rätt stort område och fördelat i olika marknader. Den fräckaste marknaden är the Stables som ligger i gamla stenstall. Massiva och enorma statyer föreställandes hästar av olika slag och enorm bredd i vad som säljs.

Lagom tills regnet föll så tog vi oss hem för en välförtjänt rast och ombyte på hotellet. Senare på kvällen så såg vi The Phantom of the Opera på Her Majestys Theatre i West End, som firade 25 år det året och med ingen  mindre än vår allas Peter Jöback i huvudrollen som Fantomen! Tyvärr var dock Peter ledig när vi skulle gå… 😦

Det var verkligen en fantastisk dag, fylld med intryck.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s