London dag 2 – Shopping, shopping, shopping och lite te

Efter en natt på hårda madrasser börjar vi med att äta frukost på Garfunkels, en kedja av diners som verkade servera det mesta, där tog vi en traditionell brittisk frukost med korv, bacon, stekt ägg, hashbrowns och en halv tomat. Till det tog vi också kaffe, juice och rostat bröd med sylt. Det fula är att vi blev serverade toasten och sylten bara sådär utan att tillfrågas och märkte sen vi att de tagit rätt bra betalt för det i efterhand. Det gamla, ”ställ-det-på-bordet-och-äter-de-dumma-turisterna-så-får-de-betala-tricket”. Fult och lite oväntat av dem i detta land av heder och etikett!

Men! Fulla av god mat och energi så gav vi oss ut på shoppingtur! Första stopp blev Hamleys den fem våningar höga leksaksaffären där man hittar allt från kameler i 1:1-skala för £1500 till godis och trollkarlar som leker med kunderna. Det fanns givetvis gott om saker till jubileet, bland annat hela kungafamiljen i LEGO.

(Elizabeth II och hennes corgi ”Monty”)

Shopping

Därefter så vandrar vi nedför Oxford street som tillsammans med Regent street måste vara Londons främsta shoppinggator så kommer vi till affären Primark som bäst kan beskrivas som ett Ullared men bara med kläder. Vansinnigt stort, vansinnigt mycket folk! Ska ni gå hit så rekommenderar jag varmt att ni gör det direkt när de öppnar, för man blir jäkligt trött snabbt, att prova kläder var helt uteslutet om vi skulle kunna klara av det inom 2-3h, vilket vi också gjorde. Vi fick tag på jäkligt massa kläder, sannolikt av låg kvalité men perfekt nu inför sommaren! Vid det här laget så var vi väldigt trötta, både i kropp och själ när vi begav oss till Radisson Blu Edwardian Berkshire och baren Ascots för After-noon tea.

After-noon tea

Förväntningarna på After-noon tea var höga och vi hade inte snålat för att vara säkra på att få en bra upplevelse. När kakfatet kom in så blev vi inte besvikna…

Tre nivåer med kakor, nybakta scones och marmelader. Det serverades fräscht english breakfast tea som vi snabbt drack upp en hel kanna och lika snabbt serverades en till. Upptäckte snabbt att det var tur att vi var hungriga för man blev snabbt mätt så det var en perfekt ersättning för lunchen. Rekommenderas!

Avslut

Mätta och glada så shoppade vi vidare på Bodyshop och Lush (vansinnigt billigt), köpte musikalbiljetter för halva priset, nördade oss på geekparadiset Forbidden Planet och avslutade dagen med att gå på en väldigt god indisk restaurang som hette Chomskis. Har inte varit så mätt och trött i fötterna sen jag gjorde lumpen…

(Vem var det som tyckte det var en bra idé med utanpåliggande avlopp?)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s