London del 1 – Bad food, worse weather and mary fuckin’ poppins

Nu följer ett antal inlägg som behandlar min och min sambos resa till London, det var andra gången för oss båda dock så reste jag iväg första gången när jag var väldigt liten så jag minns egentligen ingenting från staden.

Hopphopp, så här såg iaf ”måste-listan” ut:

 • Besöka Imperial War Museum
 • Besöka Highgate Cemetery
 • Besöka Trafalgar Square
 • Besöka Tower Bridge
 • Besöka Big Ben
 • Besöka Harrods
 • Dricka After-noon tea
 • Dricka den lokala pubens egengjorda öl.
 • Shepards pie
 • Fish n’ Chips
 • Dricka avslagen, ljummen ale

Avresa

Vi valde att resa med Ryanair, trots deras dåliga rykte och hemska personalpolicy så var deras pris så otroligt mycket lägre än alla andra så det gick liksom inte att undvika, inte när min kära sambo fortfarande pluggar. Att resa med Ryanair i jämförelse med Finnair (som vi flög med till NY) är ungefär som att ta spårvagnen hem i jämförelse med Taxi Göteborg. Det lät, skakade och var dassigare än Finnair, besudlat med reklam och flygvärdinnor som istället för att servera en försökte att sälja överprisade drycker och skraplotter. Nu var flighten inte så lång men ungefär varje kvart så tog de en säljvända genom kabinen så att sova var helt uteslutet. Utöver det så är det djävulskt trångt vilket blir jobbigt för en lång kille (186cm) som mig. Aldrig att jag åker några längre sträckor med dem. Inte kul att inte kunna röra sig så mycket. Men, som man bäddar får man ligga, det reflekterar helt priset som man betalar.

Vi landar till slut i ett regnigt (såklart) London på flygplatsen Stansted. Efter flygresan så gick det lätt och snabbt att ta sig in till Liverpool street station med Terravision-bussarna som gick på 7£ per skalle och resväg. Det är ungefär de priserna bussarna ligger på och tåget Stansted Express låg ungefär det dubbla. Vi köper ett Oyster-card på stationen och tankarna går direkt till Västtrafik och deras system men efter att helt problemfritt ha kunnat ta oss till hotellet på Regent Street så är min oro puts väck. Det hjälper att ha incheckning/utcheckning vid spärrarna, att inte Stockholm kopierat detta rakt av är för mig ett mysterium…

The Diamond Jubilee

Väl på plats så möts vi av vansinnigt mycket folk och flaggor överallt. Det visar sig snabbt att helgen som vi landade på är the Diamond Jubilee, alltså att drottningen Elisabeth II firar 60 år på tronen. Engelsmännen vet hur man ska fira sin drottning och det är totalt packat med folk med flaggor, peruker, lustiga hattar och annat med Union Jack på. Vi fick i efterhand höra att det var runt 1 miljon människor som samlats runt Themsen för att se kungafamiljen segla förbi med ett följe av inte mindre än 1000 båtar, skepp och jollar. Vi försökte att komma fram till kanten men eftersom vi bara var en timme i förväg så var det försöket döfött, många hade vart där ända sen tidig morgon för att få en plats överhuvudtaget.

Efter att vi irrat runt i staden och allt vimmel så bestämde vi oss för att ta en öl och sedan äta lite mat. Jag hade höga förväntningar på Fish n’ Chips trots att jag inte borde. När ett lands mest kända maträtt består av panerad fiskmassa och pommes frites serverad i tidningspapper så borde man vara skeptiskt till maten 🙂

Öl och mat

Efter ett litet tag så hittade vi ett mysigt litet ställe, inte långt från Piccadilly Circus som enbart serverade öl, vin, cider, läsk och juice som är egenproducerade. Inga av produkterna marknadsförs i medier utan deras slogan är ”quality speaks for itself” riktigt god öl och… Allt. Rekommenderas! Så, sök upp:

Duke of Argyll
Brewer street 37 (hörnet brewer och great windmill street)

Efter det så blev det, som planerat, pubmat och en total besvikelse på både Shepards pien och Fish n’ chipsen. Smaklöst och tråkigt :/ Efter detta och en äcklig öl som var speciellt bryggd för jubileet så stupade vi i säng på vårt hotell vid Regents street, utmattade och entusiastiska för nästa dag!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s