Flera bollar i luften 6/15

Hej hej allihopa! Jag återvänder återigen till en blogg utan kommentarer eller bilder, nästan som twitter fast med mer tecken och att bara jag skriver. Solo-twitter. Nää, det är massor av personer som läser och kommenterar men eftersom jag just nu nästan bara skriver personliga saker om min vistelse på Svenska Mässan så förstår jag att det inte är så många som kommenterar.

Just nu håller jag på med många saker samtidigt som jag tänkte att jag skulle redovisa.

1. Mazter

mazter1

Här är en bild på en prototyp som jag håller på att utveckla tillsammans med några elever ifrån Arkitektlinjen på Chalmers. Det var faktiskt de som gjorde den ursprungliga prototypen men jag gick in och ville hjälpa till att vidareutveckla och försöka att sälja idén, vilket vi nu gör. Vi har speltestat på GothCon och har en lista med konkreta förändringar som vi ska göra för att försöka förlänga spelet.

Man kan kort sammanfatta reglerna i att varje person börjar i ett hörne och ska försöka få så mycket poäng som möjligt och undvika att bli utslagen. Varje runda måste man snurra/vända på en kloss och flytta sin pjäs. Kan man inte flytta så åker man ut och man får poäng för den klossen som man lämnar. Så, ju svårare ställen man ställer sig på desto mer poäng får man. Enkelt, snyggt och elakt.

 

2. Q/A

Jag håller på med Quality (Assurance/Assessment?) åt ett uppsalabaserat spelföretag som heter Stillfront AB. De har utvecklat Wanted och Fast and the Furious och har inlett ett samarbete med mig där jag utvärderar och vidareutvecklar deras spelideér. Det är riktigt grymt och jag känner verkligen att jag får utnyttja de kunskaper jag har lärt mig på utbildningen samtidigt som jag lär mig massor av saker om spel på nätet, spelekonomi och utveckling. Jag kommer att hålla på med Stillfront hela sommaren och är det någon läsare som behöver proffesionell Q/A så är det bara att höra av sig. 

3. GRUL

Det kanske är många av er som tror att jag sagt upp min bekantskap med GRUL men då har jag definitivt inte bloggat tillräckligt mycket. Några gånger i månader träffar jag dem över luncher och olika utflykter med demokratitorg och det ena än det andra. Just nu ska jag ta hand om ett event med blåtandsteknologi i fokus. Det ska bli grymt.

4. Mässan

Det är givetvis här jag spenderar mest av min tid och dessutom åstakommer mest. Jag har kommit fram till tre stabila spelideér som jag ska vidareutveckla, jag har lyckats framställa feta listor med bloggar om litteratur och högupplösta foton på några av (300 av 1800) de författare som ska vara med på mässan. Samarbetet med Tomas och Ewa på utställningen fortsätter och jag ska strax maila Sverok och meddela var de har fått plats någonstans, de kommer nog att bli mycket nöjdare med sin placering detta året.

5. Jubileumsbloggen!

Kolla in J-bloggen och posta ett minne! Alla har varit på bokmässan eller känner någon som har varit där, skriv in just ditt minne och varför just du var där.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s