Lia#3 Alex Vs. Svenska Mässan 1/15

Det första som slår mig när jag stannar på korsvägen är hur jäkla maffigt Gothia Towers egentligen är och vilken tur jag haft. Jag har ju egentligen letat efter ett maffigt företag där man vanligtvis har kostym på jobbet rätt så länge. Varför vet jag inte, jag antar att man är seriös med vad man gör om man har kostym. Signalerna som man sänder ut när man går klädd i kostym och vad man egentligen gör på jobbet är, som vi alla vet, två vitt skilda saker men jag fascineras ändå av detta klädesplagg. På något sätt så är det väl en slags jakt på den kunskap som kommer att ta mig till en position där allt annat än kostym är otänkbart och då måste ju givetvis Svenska Mässan vara rätt plats för att hitta den kunskapen.

 Jag gör min tredje lia på Bok- och Biblioteksmässan (hädanefter kallas för BoB-mässan eller bara BoB) som är en del av Svenska Mässan. BoB är ett eget företag i koncernen Svenska Mässan med egen struktur, logga och ekonomi. Jag är där för att bidra med min oersättliga kompetens inom spel och internet. Min handledare heter Tomas Belfrage och är ansvarig för monterplacering och allmänt allt som har med utställarna på mässan att göra.

För att direkt reflektera över hur denna praktiken står sig i jämförelse med andra praktikperioder så tror jag att jag har mognat något enormt. Jag kände mig mycket mer avslappnad och iniativrik, mycket tidigare än vad jag vanligtvis brukar vara. Det är intressant att jag känner så här trots att jag hade mer gemensamt med mina handledare på GRUL och till och med hade träffat dem innan lian börjat.  Detta är även den första lian jag gör ensam vilket känns…bra. 

Inte för att jag hade svårt att samarbeta med Martin Lindestaf eller Niklas Lindblad som jag gjorde första resp. andra lian med utan snarare för att jag vet att jag kommer att få precis det jag förtjänar, varken mer eller mindre. Jag behöver den bekräftelsen för att kunna ta examen med huvudet högt och säga precis hur jävla bra jag faktiskt är.

Under veckan som gått så har jag gjort och skickat ut monterförslag till olika utställare, jag har gått till TUR-mässan och kollat in Casino Cosmopols monter(en besvikelse),  skrivet en presentation om spel, snackat med Magnus Alm på Muskedunder Interactive om att göra spel och fikat massor.

För att nämna saker som inte har med mässan att göra så har jag även assisterat Sofia Lundgren med att utforma en bättre modell för workshops om spel och försökt att övertala några arkitekter på Chalmers om att deras spel är så pass bra att det går att sälja och att jag är mannen som borde sköta säljandet. Jag har även provat på Nanobloggning.

 

Nästa vecka säljer jag in en spelidé till mina arbetskamrater och upprättar en genomförande plan. Det kommer att bli 14 grymma veckor till…

PS! Klicka på bilden i högerspalten och dela med er av era minnen ifrån bokmässan till resten av världen. Gör det nu, helst igår!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s