7/10 – One game done, two to go…

Eftersom jag sysslar med ett mattespel så kan jag kallt konstatera att det bara är tre veckor kvar (inklusive denna) men på något sätt så har jag och Niklas göra oss oumbärliga för GRUL. Detta innebär krasst att vi har en chans att få jobba efter att lian har tagit slut och därmed få betalt för vårat arbete! Detta är sjukt kul och verkligen ett kvitto på våran kompetens. Ska bara se till att inte sabba den här chansen nu då…

I övrigt så var Carl Heath och testade vårat kära pank spel, som nu officiellt är omdöpt till ”Middagen – Ett spel om jämförpriser”, på en sammankomst av hemkunskaps lärare och representanter för hem- och konsumentverket och kunde rapportera att de var mycket nöjda med resultatet. Detta var ju denna sammankomst som var den egentliga uppdragivsgivaren och för detta blev vi belönade med mer jobb. Specifikt så tyckte de om själva spelsystemet och tyckte att det kunde tillämpas även i matematiken så vi skulle då göra följande:

1. Utveckla efterdiskussionsunderlaget så att det lämpar sig för användning även inom matematiken.

2. Utveckla ett till spel med samma system men med ett tema som inriktar sig på produktmärkning med inriktning mot krav och rättvisemärkning.

Punkt ett är avklarad så Middagen#1 är klart och inlämnat så vi kan nu lägga ner all energi på att slutföra Middagen#2 ett spel om kravmärkning. 

 

Vi har även varit i Ulricehamn och faciliterat Bahati. Bahati är ett spel om kulturmöten och har funnits i otaliga varianter sen dess uppkomst någon gång på 70-talet. Det var jag, Niklas, Karl Alfredsson och Frederik Axelzon som handledde 35-40 lärare i hur man använde pedagogiska spel i undervisningen och i synnerhet då, Bahati.

Vi var även i Skövde på KompLiT men det var sådär i ärlighetens namn. Väldigt låg nivå även fast det var för pedagoger och gav mer introduktioner till ämnena istället för att koncentrera sig över hur man kunde implementera dem. Antar att det bara var tänkt för att ge ett smakprov på alla ämnena. Handlade bland annat om specialpedagogik, podcast undervisning och spel i undervisningen.

Sen så har vi slutfört del 2 av våran officekurs och har nu gått igenom Excel och PPT. Även detta gav oändliga tacksamhetsapplåder och man kan verkligen känna att vi gett våra elever någonting. Vi var sämre förberedda och hade mindre men mer komplicerad kunskap denna gången. Vi hade definitivt kunnat genomföra det bättre och vi kommer att göra det nästa gång. Jag var lite väl okoncentrerad då jag satt som en fånge bakom datorn. All heder åt Niklas dock som gjorde ett jättebra jobb på scenen.

Sen så har vi varit på säljmöte med Lubit. Det hela skedde på Lubits iniativ och det hela handlade om att de ville ha ett uppdrag av GRUL helt enkelt. Det hela var väldigt lärorikt ur många olika synpunkter. Det var intressant för att det var säljmöte#1 och att den ena parten var väldigt oerfaren och det blev då lättare för mig att hänga mig i vad som hände. Hoppas det går bra för Lubit gänget då det verkligen är positivt för marknaden om vi får ut så många liknande företag som möjligt för att vänja marknaden vid oss. Vi skapar våran egen marknad. Förhoppningsvis så kom Lubit till en hel del insikter på grund utav detta möte och kommer att vara snyggare, bättre och mer förberedda nästa gång vi ses.

Annonser

3 responses to “7/10 – One game done, two to go…

  1. Karlotto Winroth

    Kul att höra att ni får kred för den insatts ni gör!

  2. Medla var ett intressant ord för att kommunicera i ett projekt som du sköter kommunikationen i… Dessutom – DU är GRUL, så du medlar mellan dig själv, dig själv och LUBIT, mycket märkligt…

  3. Aha, du menade att kommentera 8/10 inlägget. Jo, ibland blir det lite märkligt när man reflekterar över sina olika roller som praktikant, anställd, elev och privatperson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s