Detta har hänt:

I det senaste avsnittet av ”Alexander – Spelarkitekt” så fick vi se hur han kämpade med att skaffa sig LiA-plats i stockholm samtidigt som det beryktade pro bono projektet äntligen sparkades igång. Våran hjäte blev placerad tillsammans med Paunovic, Maya och Ricardo för att söka upp, sälja in och genomföra ett projekt helt pro bono! Men det var när Ricardo blev utnämnd till projektledare som Alexander började bli riktigt orolig, hur skulle han klara av att inte stå vid rodret? Kan han verkligen bara lämna över skepparmössan till nästa man? Med mod i hjärtat och hjärtat i halsgropen så kapitulerade Alexander och underkastade sig projektet.

Men, problemen var inte över här…

Projektet präglades av frånvaro och inaktivitet. ”Aldrig har så många gjort så lite för så få”. Alexander kände sig förtvivlad men tänkte att om ”jag jobbar så kommer de andra att se det och inspireras” så han satte igång och började ringa uppdragsgivare och sälja in projektet med han överlät de andras inaktivitet till sin trogna vapendragare, projektledaren Ricardo. Efter ett tag så visade det sig dock att Ricardo varken var van eller särskilt glad över att vara den som tog skulle ta beslut och driva på projektet.

Vad skulle Alexander göra? Gå in och ta över för att garantera projektet att bli färdigt eller fortsätta stå vid sidlinjerna och heja på som en av de andra i klacken? Driven av slutresultatet och skuldtyngd mot uppdragsgivaren så bestämde sig vår hjälte att ta en assisterande tränar roll och drev på projektledaren bakom kulisserna när han drev på resten av projektet. Ricardo och vår hjälte har den sista veckan jobbat hårt och tillsammans tacklat de problem som uppstår runt ett projekt i denna storleken.

Vad kommer hända härnäst? Kommer Maya att dyka upp i skolan och kommer Alxander att besvara Ricardos subtila inviter? Kommer kärlek att uppstå i projektet och kan allt detta någonsin leda till ett färdigt spel? Se allt detta och mycket mer i nästa avsnitt av ”Alexander – Spelarkitekt!” 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

3 responses to “Detta har hänt:

 1. Jag gillar din text Hallberg. Det känns fint att du frågar om kärlek kommer uppstå i projektet. Kärlek till produkten eller kärlek i gruppdynamiken?

  Schysst också att du ser dig och verkar coachande. Om det funkar så är det ju fantastiskt bra.

  Skuldtyngden kommmer säkert bäras både en och två gånger i olika projekt och det är nog inte helt fel att smaka på den kakan heller. Kanske inte ens är fel att misslyckas med just ett sådant projektet för att få känna hur den upplevelsen skulle vara.

  Men nu ska vi väl förstås hoppas att allt blir grymt istället! Lycka till!

 2. Kärlek kommer att uppstå. Love will prevail. Bra Alexander.

  ola

 3. Erik Lindgren

  Bara att kämpa på med spelen. Vet ju själv hur det kan vara då jag kämpar vidare med mitt retro-RPG. =) Du får se till att skriva på msn när det börjar närma sig ett färdigt resultat!

  Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s