Nej! Bloggandet suger inte, men…

Av 112 miljoner bloggar så uppdateras ungefär 1.6 miljoner med en ny post varje dag.  Det är cirka 18 blogginlägg per sekund.

Bloggandet är som vi tidigare kommit fram till, ett av vår tids största och starkaste medier. Det låter miljoner människor dela med sig utav sina åsikter och tankar på ett lätt sätt och gör detta tillgängligt åt miljoner andra sekunden efter att de har skrivit det.

Vi har även hittat nackdelarna med bloggarna, den mörka sidan där informationen i vissa fall uttnyttjas och används emot personen. Ett företag som inte uppskattade hur det blev vinklat i bloggen, en person som känner sig kränkt av ett inlägg, någon som får sin identitet stulen. Risker som bloggandet medför men inte begränsas till.

Men bloggandets största fördel var ju dess nackdel? Det finns ju så mycket information att vi alla kommer att drabbas utav Information Overload och sluta blogga till slut ändå.

Men vänta lite nu, har inte vi redan löst det här problemet?

För att undvika information overload så har vi:

 1. Taggar – vi läser bara det som är intressant för oss
 2. RSS – Vi väljer att premunera på enskilda bloggar och slipper ge oss ut i bloggosfären
 3. Communitys – Technorati, wordpress, bloggtopppen och intressant.se jobbar dagligen för att sortera alla inlägg i kategorier för oss.
 4. Spamfilter – web2.0 till trots så har vi möjligheten till spamfilter på våra kommentarer

Jag hävdar att problemet redan är löst, jag hävdar att bloggandet aldrig kommer att försvinna, bara utvecklas till något mer och större en ”bara” en weblog på en sida. Med lite träning så är jag säker på att man kan hitta exakt det man letar efter på första försöket. Med hjälp av socialt poängsättande så kommer vissa bloggar att stå över de andra som segrare i absurda popularitetstävlingar och därmed sortera skroten ifrån kornen. Tjusningen med det hela är att det inte finns några egentliga förlorare eftersom det alltid finns någon ”out there” som vill läsa vad just du har skrivit.

För att skynda på optimeringen bör sveriges bloggsajter gå ihop och skapa ett jättecommunity i stil med technorati där det finns stor variation bland kategorier och människor. En samlingsplats för åsikter där de kan utvärderas, poängsättas och bli hörda utav den stora massan. En i sanning, riktig bloggosfär.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

2 responses to “Nej! Bloggandet suger inte, men…

 1. En kollega sa till mig, ”en webbsajt som inte kan uppdateras av företagets VD är inte värd namnet”. Därför lägger fler och fler företag upp sina sajter i t ex wordpress (www.agency.se).

  Bloggen är ett system som kommunicerar väl, för att inte säga mycket väl, med resten av infrastrukturen på webben. Som du skriver så tror jag att det kommer att bli en standard snarare än ett fenomen.

  kudos

  Ola

 2. martinlindestaf

  Bra skrivet hallberg…

  Du, hittar inte din mail nånstans så jag meddelar dig här ist. Jag ringer dig ikväll angående praktikplatsen på Brewhouse, en fågel viskade nämligen i mitt öra att det var positivt att va två st där. / M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s