Testplan

 Vad behövs?

2-4 testspelare, uppdragskort, en spelledare och en mobiltelefon för varje grupp.

Vad behövs göras?

Det första som behövs göras är att se till att det finns minst en mobiltelefon för varje grupp, när detta är klart så gäller det att förklara reglerna så tydligt som möjligt, det är viktigt att våran vision om kommunikation går igenom. Sen är det dags att dela ut uppdragskort, det är bra om dessa får en någorlunda god geografisk spridning då korten faktsikt hör till olika områden. Det fjärde och sista förberedande steget är att hitta en plats, ett café eller liknande, som ligger ungefär lika långt bort ifrån de områden som grupperna blivit tilldelade uppgifter i.

Under spelets gång.

Under spelets gång så kommer spelledaren att behöva sitta och ägna mobiltelefonen all uppmärksamhet, först för att hjälpa spelarna på traven och sedan för att kontrollera frågesvar. Det är viktigt att du som spelledare inte ger ut den sista destinationen föränns du har fått in rätt svar på frågorna, även om vissa frågor är bedömningsfrågor så är det ett oerhört viktigt steg. Så kräv inte svaren på plats, utan gör det igenom mobil.

Hur slutar det hela då?

När alla grupperna samlats på den sista destinationen så utnämns den grupp som först kom i mål med alla de rätta svaren och spelet är officiellt slut. Om man sedan vill ägna tid till att reflektera över vad som hände ute på stan och vad de har fått med sig för bevis tillbaka så kan man göra det nu beroende på hur mycket tid man känner att man har.

WBS

Redovisning

Skriva PPT

Förbereda Redovisning

Redovisa

Spel

Speltesta

Prototyp

Färdigställa spel

Regler

Utforma regler mer

Renskriva regler

Information

Ta bilder

Skriva fler frågor

Sammanställa frågor och bilder

Annonser

One response to “Testplan

  1. Pingback: Daniellarsson’s Weblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s