Viskningsspelet

 

Antal spelare: 2-4
Spelarnas
roller: Äventyrslystna trolldödare 

Vilken sort spelarinteraktion används i spelet: Players vs Player vs Game 

Vad är målet med spelet: Att först ta sig upp till trollet och dräpa det 

Vilka spelmekaniker/procedurer används (vad gör man för att uppnå målet): Ett tärningsbaserat levelsystem, när man besegrar fiender så blir man starkare. 

Beskriv kortfattat de regler ni hann skriva ner: Man får bara flytta sig ett steg i taget och varje rutas effekter går in direkt när man hamnat på dem. Förlorar man en strid förlorar man antingen ett liv eller blir tvungen att backa en nivå. Vinner man får man gå vidare.  

Beskriv de resurser som används: MoFo’s (pappfiender), Spelarmarkörer, Provisorisk livmätare… 

Beskriv den konflikt som dominerar spelandet: Striderna mellan Mofosen och spelarna genomsyrar spelet men i slutändan handlar det om vem som tar sig upp snabbast.  

Spelets styrka är det faktum att man kan välja flera vägar att ta sig upp till trollet. Spelplanen är varierad och det kan hända mycket olika saker på rutorna, bland annat kan man ju återfå liv på Hospitalet och överfalla sina medspelare i skogen. Det blir dock mycket slump och mycket tärnings-kastande då man i princip har två val. Antingen tar man det lugnt och levlar försiktigt eller så chansar man för att kunna komma upp först. Enda sättet att ta sig upp till trollet och för att ens ha en chansMan måste givetvis ta till i beräkningen att spelet är långt ifrån färdigt och hade kunnat förvandlas till en riktigt bra talisman-klon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s